De Verhalen

Vijfhoekparkloop

Vijfhoekparkloop

Ikzelf begin mij ook sterk af te vragen wat ik in vredesnaam aan het doen ben en de zwart uitgeslagen schoenen, sokken en broek bevestigen dat ik niet de goede afslag heb genomen.

Athens Marathon The Authentic

Athens Marathon The Authentic

De eerste 15km zijn redelijk vlak, daarna is het op-en-af tot kilometer 20. Daarna begint het stijgen tot kilometer 31. De laatste 11km is afdalen tot de finish. Ik zag bij een groot aantal strompelende medelopers dat ze het hetzelfde ervaren hadden als ik. Misschien hadden we dit parcours wat onderschat.

Michel Bruins prolongeert tijdens 6e Ecommercerun

Michel Bruins prolongeert tijdens 6e Ecommercerun

Gistermiddag vond alweer de 6e Ecommercerun plaats. Wederom volgden zo’n tachtig deelnemers de voorbereiding en warming-up bij Centraal Museum Utrecht, om vervolgens mee te lopen tijdens de Maliebaanloop Bedrijven- & Prestatieloop. Michel Bruins wist, net als afgelopen jaar, de snelste tijd neer te zetten op de 10 kilometer.

Sportweekend Team450

Sportweekend Team450

Nu de grote wedstrijden er aan zitten te komen voor velen van ons loopt Team450 zijn rondjes en wedstrijden volop in het weekend. Het was feest dit weekend, Rowan liep op zaterdag een halve marathon in Stockholm. Een groot deel van de rest van Team450 liep de traditionele rondjes in Winschoten tijdens Run Winschoten, het jaarlijks terugkerende evenement dat velen van ons inspireert en met name bewondering doet groeien in de richting van de ultralopers, mensen die meer dan 42.195 meter in hun eentje afleggen.

Loop Leeuwarden 2017

Loop Leeuwarden 2017

We gingen van start en ik zat vrijwel direct vast tussen de massa die iets langzamer liep dan ik voor ogen had. De eerste twee kilometers gingen in 4:45. Mijn benen protesteerden hevig en in plaats van sneller te lopen kwam ik stil te staan. De derde kilometer ging in 5:07 en ik dacht aan uitstappen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Mijn benen waren al na 3 km verzuurd.

Run van Gieten

Run van Gieten

Het parcours door het Drentse middle-of-nowhere was vanzelfsprekend prachtig, maar het publiek was schaars. De paar supporters die langs de kant stonden hebben wij maar opgezweept, want ja, we moeten er toch maar wat van maken!

Rock 'N' Roll Madrid Maratón

Rock 'N' Roll Madrid Maratón

Ik ben geen warm-weer-loper en het parcours is erg heuvelachtig. Een PR zal ik niet lopen en ik besluit daarom ook om niet overdreven te gaan trainen. In Rotterdam liep ik 3:45 (5:19/km), in Amsterdam 3:28 (4:56/km). Jan-Willem wil rond de 3:45 lopen en dat lijkt mij ook wel een mooie tijd.

Rock 'N' Roll Madrid Maratón

Rock 'N' Roll Madrid Maratón

23 April, deze datum stond vanaf 30 december omcirkeld in mijn virtuele agenda. De dag dat ik voor het eerst een marathon zou gaan lopen. Vooraf had ik goede voornemens om elke week zo rond de 50 kilometer te lopen. Dit is er niet helemaal uitgekomen. Bier, feestjes en uitstelgedrag zorgden voor een minimale maar wel leuke voorbereiding. Het is toch ook niet wat als je feestjes moet afzeggen omdat je moet hardlopen. Met een langste voorbereidingsafstand van 25km vertrok ik samen met Simon en Carsten naar het zonnige Madrid.

Science Park RTV Utrecht 10KM

Science Park RTV Utrecht 10KM

5 maanden geleden hebben Henk en ik een weddenschap gesloten opdat ik wel of niet binnen een half jaar onder de 36 minuten zou lopen op 10km. Het zou vandaag daarom er op of er ook onder moeten worden, want in april ben ik de hele maand op vakantie.

Saucony Egmond Halve Marathon - S

Saucony Egmond Halve Marathon - S

Rennen over het strand, door de duinen, heuveltje op, heuveltje af: ik had dit parcours zwaar onderschat. Maar voor een toptijd ging ik niet en ik heb genoten. De beelden staan mij nog helder op het netvlies. Ik startte een kwartier later dan gepland en het was ontzettend druk. Aanvankelijk had ik daar niet zoveel last van, want het strand was breed genoeg. Snelheid kon ik niet echt maken, mijn tempo's lagen lager dan ik dacht. Dat was niet zo erg, ik maakte een filmpje, keek over de zee uit en ontweek de zeesterren die massaal aangespoeld lagen op de hardloopstrook.

Saucony Egmond Halve Marathon - M

Saucony Egmond Halve Marathon - M

De halve van Egmond, geroemd en berucht. Find your strong was het devies. Nu is ons sterke punt niet op tijd komen, dus twee startvakken later dan gepland gingen wij van start en konden we op zoek naar onze echte 'strong'. Ik vond hem op het strand, heb daar heerlijk gelopen, genietend van het uitzicht over zee en genietend van hoe lekker ik liep, de een na de ander inhalend. Ik probeerde me in te houden, want er werd gewaarschuwd voor kapot lopen op het strand. Naar mijn idee ging dat goed. Het ging niet 'echt' hard, maargoed, het is strand. Normaal lig je daar te bakken in de zon.

Maximapark Seizoensloop

Maximapark Seizoensloop

Zondagochtend 18 december, tijd om nog een loopje te doen voor de kerst en nog in het oude jaar. De laatste 10 km is alweer 2 maanden geleden, dus het werd weer tijd. Timing: na een weekje Engeland en de dag na Feyenoord - Vitesse (3-1 winst, lekker), niet perfect, maar het was droog en een graadje of 8, dus het kon ook zeker minder. De te kloppen tijd was 39:03 voor een PR. Carsten van Maasacker was speciaal uit Amsterdam gekomen om mede team450 te vertegenwoordigen bij deze race. Prachtig. Jammer dat Maarten Thalen er geen 3-koppige start van wist te maken, maar uit Groningen moet je dan ook wel erg vroeg vertrekken. Niettemin, twee heren van team450 aan de start. Naja, twee heren van Team450 die het startschot zagen. Michel Bruins moest 's ochtend zijn broodje ei nog opeten toen Carsten zich al meldde aan de Spinozaweg. Een ietwat optimistisch tijdsschema van ondergetekende zorgde ervoor dat de twee heren beide het startschot van een metertje of 100 moesten meemaken, in plaats van in het startvak.

Herfstcross Norg

Herfstcross Norg

Na de Zevenheuvelenloop kwam Sybren, een van de trainers van Team 4 Mijl, met het lumineuze idee om mij een cross te laten lopen. Norg staat bekend als een echte cross met alle elementen van een cross; 3 rondjes van 3 kilometer met heuvels, zand, bos en smalle glibberige paadjes. Waarom ook niet? Dat Olfert torenhoog favoriet is wil overigens niet zeggen dat ik hem de winst zomaar gun.

Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop

20 November, de geboortedag van Robert F. Kennedy. De broer van, je weet wel, die andere Kennedy. Ken ie die? Juist. Waarschijnlijk is het je ontgaan, maar dat valt je niet te verwijten. Er stond namelijk iets veel belangrijkers te gebeuren die dag. Je raadt het al, de zeven heuvelenloop vond plaats. Dit jaar waren de weergoden ons iets minder goed gezind en al snel werd de versie dit jaar gedoemd als "Hel van '16". Henk Kramer, Simon Teeninga, Maarten Thalen en ondergetekende gaven niettemin acte de presence.

Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop

Nijmegen, de Zevenheuvelenloop, een afstand die ik nog nooit gelopen heb. Een ding is dus zeker, het wordt een PR. Hoe goed? Dat is de vraag. Vorige week liep ik boven mijn eigen verwachting een 32.28 in Nunspeet en de benen voelden goed. Hoewel ik deze week een beetje klachten aan de kuiten had, leken deze ‘sochtends verdwenen te zijn. Dat het KNMI code geel af had gegeven voor windkracht 6-7 met stoten tot 110 km/h mocht de pret niet drukken. Met een goed gevoel afreizen naar het midden van het land dus en niet gek laten maken door donkere wolken.


Top