81e Sloterplasloop

Vanwege de goede resultaten van de aflopen weken besloot ik mee te doen met de 81e Sloterplasloop, een run van 10 kilometer, om het Sloterpark heen. Gisteren floot ik nog twee voetbalwedstrijden in de 3e klasse van het zaterdag voetbal in Amsterdam. Toen ik gisteravond laat op de bank plofte voelde ik zware benen. Vanmorgen bij het opstaan voelde ik de benen nog goed en ging zonder al te hoge verwachtingen naar het Sloterpark. Bij het rekken en strekken helaas nog steeds hetzelfde gevoel in de benen. Vandaag liep ik mijn eerste wedstrijd met mijn Garmin Forerunner 235. Vanwege de goede verhalen van de jongens ook maar eentje aangeschaft.

Peter deed vandaag ook mee en dat maakte het extra leuk! Gelukkig waren er bij de start verschillende startvakken met eindtijden en ik besloot Peter te volgen in het 40-45 minuten vak. De start was redelijk goed en kon de eerste kilometer goed vaart maken, echter bij de 2e kilometer ging het enkele meters omhoog een viaduct op en hier verloor ik al iets teveel tijd. Daar haalde Peter mij in en zijn tempo kon ik helaas niet volgen. Na ongeveer 3.5 kilometer werd ik ingehaald door een hardloper met een ballon op zijn rug. Het bleek een 45 min steady loper te zijn, ik probeerde hem te volgen en dit ging erg lekker. Peter was ik gelukkig ook niet uit het oog verloren en zat 50 meter achter hem.  Na ruim 7 kilometer was het verschil met Peter nog slechts 10 meter, echter knapte de ballon van de 45 minuten loper. Dit maakte wat kabaal en Peter besloot om eens achterom te kijken, daar zag hij mij vlak achter hem lopen. Een teken voor hem om nog eens aan te zetten.  De man zonder ballon begon ook wat te versnellen en het gat werd ongeveer 100 meter. We liepen constant op een 4.27 tempo en op 8 kilometer probeerde ik iets aan te zetten. Bij de laatste kilometer liep ik over de 45 minuten loper heen, en kon gelukkig nog een flinke sprint inzetten. Peter inhalen bleek helaas niet meer mogelijk maar ik kwam met een tijd van 44:06 erg tevreden over de finish. Een PR en een flinke verbetering van ruim 2 minuten.

Vol goede moed kijk ik dan ook uit naar aankomende zondag. De halve marathon van Amsterdam. Met de huidige vorm moet onder de 1.43 haalbaar zijn, maar ik hoop stiekem op meer. Het zal een mooie wedstrijd worden met veel Team450 lopers. Ik heb er in ieder geval veel zin.

Carsten


Top