Astrea Run

Na Pieter-Dirk zijn examen gebruikt te hebben als warming-up ging ik naar de Astrea Run. Van tevoren had ik gezegd deze wedstrijd als tempoduurloop te gebruiken, 21km op marathon pace.

Bij de start een paar bekende gezichten (Dries, Roy Vervoort, Jan Stuursma, al bleek die later zijn vriendin te hazen), dus wat ik grappend zei dat ik met een tempoduurloop nog wel eens een podiumplek kon halen leek niet realistisch. Maargoed, het was niet de bedoeling er een wedstrijd van te maken. Bij de start gewoon lekker weggaan op 3:40-3:45. We hadden wind mee (al werd de wind goed gehindert door het bos...) dus dat ging als vanzelfsprekend heerlijk. Bij het terugdraaien tegen de wind in haakte een grote volggroep (met o.a. Dennis en Dries) af. Samen met Roy liep ik nu op de tweede en derde plek. Jef Poelman, de latere nummer 3, liep ver voor ons. Roy hield het tempo rond de 3:40, iets sneller dan mijn beoogde marathon pace, maar ik had geen zin om alleen tegen de wind in te ploeteren dus bleef bij. 

De tweede ronde bleef Roy rond de 3:40 lopen en hoewel ik uit sociale zin wel netjes kop over kop liep dacht ik er nog wel even aan om af te haken en op 3:45 door te gaan. Omdat ik wederom geen zin had alleen die hele harde wind in te gaan bleef ik toch bij. Net voordat we weer tegen de wind indraaiden haalden we Jef bij, die gelijk stil viel. Tegen de wind in en tegen de heuvel op kwam stiekem toch een beetje het competitieve element in mij naar boven, dus met een kleine aanzet wilde ik bij km 14 even kijken wat Roy nog in zich had. Dat bleek niet genoeg om bij te blijven, dus het gat was geslagen. Het tempo hield in (alleen tegen de wind in) constant volgens schema tussen de 3:42 en 3:48, al was dit zwaarder dan het klinkt. Het leek wel alsof het nog harder is gaan waaien.

Al met al een heerlijke tempoduurloop. Met de eindtijd van 1:17:20 zeer tevreden, al heb ik me toch iets meer laten opjutten dan dat ik gezegd had. Al met al bleek dit dus ruim voldoende voor een eerste plek, die kan ook weer genoteerd worden. Nu kijken of de benen snel genoeg hersteld zijn voor K tot K maandag, anders begint het taperen voor R'dam... Op naar die 2:40!

Henk


Top