Airborne Memorial 10EM

Bridge to Bridge

Na de estafette van zaterdag was er door onze sponsor bier en barbecue geregeld. Het was zo gezellig dat dit feest door sommigen, waaronder ondergetekende, tot diep in de nacht werd voortgezet.

Het was daarom niet makkelijk wakker worden vanmorgen. Toch had ik met een treinreis van twee uur nog voldoende tijd om me voor te bereiden op de Airborne Memorial 10EM van Bridge to Bridge in Arnhem.  Ik werd al in de skivakantie door Arnhemse vrienden (Jules) getipt voor deze run.

Om half 1 was ik bij de Eusebiuskerk om mijn startnummer op te halen. Ruim op tijd, de start was een half uur later. Ik voelde me niet fit en mijn streven was een tijd onder de 1:20:00 (ca. 12 km/u of 5 min/km). Mijn PR liep ik tijdens de Dam tot Dam, 1:15:05.

Ik had nog een tweede doel. Dat was om te kijken of dit een run is om vaker aan mee te doen. Het parcours was erg mooi. We liepen, natuurlijk, over verschillende bruggen en grote stukken over dijken langs de Rijn. Er waren een aantal behoorlijk lange klimmetjes in de route opgenomen. Ik heb constant om me gekeken en genoten van de omgeving. Veel last van de warmte had ik niet. Elke kilometer stond aangegeven en in de laatste twee kilometers ga je nog vrij steil naar beneden. Dat is wel even lekker! En bij de finish kreeg ik een mooie medaille en daar word ik altijd vrolijk van.

Het was druk. Het is een massaevenement. Ik kon de eerste 5 kilometer daarom geen vaart maken (5:11/km) maar ik vond dat ook wel prima. Ik liep rustig met de stroom mee. Na 1 kilometer zag ik al twee bekende supporters staan (Jules en moeder). Leuk zeg! In een voor mij vreemde stad. Na 5 kilometer besloot ik een versnelling in te zetten naar een tempo dat ik gemakkelijk nog 10 km kon volhouden: 4:40-4:45. Ik kan zeker sneller, maar genieten was het belangrijkste.

Na kilometer 13 en 14 zitten er nog verraderlijke klimmetjes in het parcours. Maar die deden mij geen pijn. Ik heb op een rustige hartslag gelopen met sterke laatste kilometers. Ik kwam uit op 1:18:11 en dat vond ik prima!

Volgende week dezelfde afstand in Amsterdam, en hopelijk kan ik daar soepel naar 1:11 lopen.

Dit was een van de allermooiste wedstrijden waar ik aan heb meegedaan en ik wel een ieder dan ook aanraden om je hier een keer (op tijd) voor in te schrijven!

Simon


Top