Dam tot Damloop III

De Dam tot Damloop is voor mij als Amsterdammer echt een moment waar enkele maanden naar wordt uitgekeken. Ik organiseer het nu voor het 3e jaar op rij voor mijn werkgever, de Kweker en bij ons is iedereen ook altijd razend enthousiast om weer de 16.1 kilometer te voltooien.

Over mijn voorbereiding ben ik niet geheel te spreken, maar de afgelopen maanden hebben me toch goed gedaan. De laatste maanden maakte ik toch veel kilometers, maar had het idee dat het niet resulteerde in vooruitgang.  Ik was daarom ook best bang voor de 10 kilometer in Winschoten, maar dit resulteerde toch in een een 47er, zo snel was ik in een half jaar tijd nog niet geweest. Op dinsdag nog wat kleine kilometers gemaakt en voor de rust voornamelijk rust gepakt. Op zaterdagavond nog wat biertjes in de stad gedronken en lekker op tijd gaan slapen. Ruim 4 uur voor de wedstrijd nog een flinke pasta naar binnen gewerkt en rond 12.30 vertrokken naar het startveld. Omdat ik zelf mee deed aan de business loop konden we om 13.00 nog even op de foto met alle 20 lopers en dit moment wilde ik natuurlijk niet missen. Ruim 10 minuten voor de aanvang deden we met alle lopers nog een fanatieke warming up en om exact 13.30 klonk het startschot voor mijn loop.

Ik stond redelijk vooraan, dus kon op de eerste kilometer flink tempo maken en liep behoorlijk hard heuvelafwaarts de IJtunnel in, heuvelop had ik gelijk wat moeite, maar het viel me op dat ik eigenlijk door niemand werd ingehaald, dus dit voelde goed.  Door het slechte signaal in de tunnel klopte mijn GPS helaas niet meer, en gaf hij een pace aan die niet klopte, maar dit deed me eigenlijk wel goed.

De laatste tijd drink ik vaak voor de wedstrijd een flesje Red Bull, en neem ik een klein flesje drank mee, deze was na 3 kilometer al leeg, gelukkig konden we na 5 kilometer ook een glaasje Isostar drinken. Het tempo zat er goed in en liep op een lekker constant tempo naar de 10 kilometer, daar schrok ik toch wel een beetje van mijn collega Adri. Adri is onze sportiefste loper van de Kweker en loopt al jaren op hoog niveau mee. Ik was hem 10 kilometer voorgebleven. Dat gaf me een prettig gevoel. Maar toen hij passeerde kon ik hem niet volgen.  Op een iets rustiger tempo liep ik richting Zaandam en het werd al wat drukker en drukker, dit gaf me extra voldoening om nog een keer aan te zetten en dit resulteerde in een mooie PR van 1.19.23. Adri had het laatste deel erg hard gelopen en finishte in 1.14.32.

Na afloop van de run met de collega’s en met een deel van Team450 nog een biertje gedronken op de goede afloop. Ik vond het zelf een heerlijke dag en was erg tevreden met mijn tijd. 

Volgend jaar weer zeker van de partij! 

Carsten


Top