Erflandenrun

Op 20 mei 2015, op woensdagavond, was de derde editie van de Erflandenrun, een loop van 5 of 10 km in Hoogeveen. Ondanks de nodige inspanningen heeft ondergetekende niemand zover kunnen krijgen om ook mee te lopen. De Erflanden ligt minder dan 1 km van mijn huis, dus ik voelde dat ik geen keus had. Ik had er ook zin in, het was nog geen 6 dagen geleden dat ik mijn eerste 10 km liep tijdens de Nacht van Groningen, in 44:49. Voor die wedstrijd had ik ingezet op 48 minuten, dus je kunt wel zeggen dat ik de smaak te pakken had.

De wedstrijd bestaat uit een rondje van 2,5 km die je vier keer loopt. Het wedstrijdveld bestond dit keer uit ongeveer 300 mensen, een kleine wedstrijd. Maar het was prima geregeld. Genoeg drinkposten (nou ja, er stond er maar 1, maar die kwam je dus elke 2,5 km tegen), louter asfalt en brede wegen. Zelfs mijn ouders kwamen me aanmoedigen en ja, dan weet je: dan moet je.

Ik liep een tijd van 44:37 en verbeterde daarmee mijn PR met 13 seconden. Het ging heerlijk. Volgend jaar weer, en dan hoop ik er dat er meer mensen aansluiten!

Groetjes van Simon!


Top