Erflandenrun

Ook dit jaar wordt de Erflandenrun weer georganiseerd, editie nummer 4 inmiddels. De run wordt ieder jaar weer populairder, ondanks dat voor velen een woensdagavond natuurlijk niet ideaal is. Toch kon ik het niet laten om vanuit Groningen de oversteek te maken, en Jan-Willem uit Zuidwolde DR was een van de andere zeldzame niet-Hoogeveners. Leuk feitje: ook mijn pa liep mee!

Veel bekende gezichten natuurlijk in Hoogeveen, zo stonden Marco en Anne -net als maandag- ook weer aan de start en niet op de laatste plaats hadden we support van onze moeders, tevens onze prive-fotografen.

Met de Crossloop van maandag nog in de benen begonnen we aan de race vandaag. Ik moet zeggen dat ik nergens last van heb gehad (!), maar JW voelde het wel.

Het was warm. Heel warm. En ik ben nog steeds benauwd. Een PR zat er niet in. Toch ging ik snel van start en liep er na 3 km nog onder. Maar zoals wel vaker kom ik pas laat in de wedstrijd en betekent een snelle start vaak dat ik trage paces ga lopen. Die liepen gelukkig niet verder op dan 4:30 bij km5 en km6 om daarna weer te versnellen. Het mooie was dat ik Iris voor mij had lopen. Iris kom ik wel vaker tegen bij wedstrijden en we zijn vaak aan elkaar gewaagd, maar de laatste wedstrijden win ik van haar. Ik heb 2x kort stil gestaan om te drinken om haar daarna weer bij te halen.

Na kilometer 9 besloot ik haar te passeren en bij haar weg te lopen. De laatste km was niet heel sterk (4:14), maar ik ben naar omstandigheden tevreden met de gelopen 44:15, een hele seconde boven mijn tijd in Gieten van afgelopen zaterdag. Iris, bedankt.

JW liep 46:35 en zo waren we beiden ongeveer evenver van onze PR verwijderd maar dit voelde wel weer zeer voldaan. Aan motivatie geen gebrek.

De uitslagen stonden pijlsnel op internet, het parcours klopte, we kregen een mooi tasje van te voren met het startnummer en door het rondje kwamen we 7x langs de drankpost. Wat mij betreft zeer kundige organisatie. Tot volgend jaar!

Maarten Thalen deed niet mee. Zijn oudste broer wel.

Simon


Top