Halve Marathon van Bovensmilde II

Vanuit Groningen helemaal afgereisd naar Bovensmilde. Voor mij stond er een 10k op het programma. Van tevoren had ik overal geroepen dan dit mijn laatste poging zou worden een 32 te lopen voordat ik me volledig op Berlijn zou gaan richten. Dit plan had ik echter donderdag al laten schieten. Tijdens de training merkte ik dat ik meer vermoeid was door de 121km week dan ik dacht. Bij een 2K tempoblok op 3:11-3:13 kwam mijn HS niet boven mijn gemiddelde van een halve marathon (ik zou diep in het rood moeten zitten dan). Daarnaast kon ik ook geen concurrentie charteren. Veel mensen gevraagd, helaas niemand kon. Met vermoeidheid in mijn eentje in het rood lopen had ik weinig zin in, dus het plan overboord en vrijdags lekker aan het pils.

Het inlopen ging wel lekker en ik merkte dat een volledige rustdag mij goed had gedaan, toch besloot ik nog steeds gewoon "lekker op gevoel" te lopen. Voor een snelle tijd was het toch niet de dag. Het parcours is prachtig voor snelle tijden, eerst 2 rondjes door een woonwijk van ~200meter daarna een groot vierkant. Maar een redelijk harde wind, felle zon en droge lucht maakt soleren naar een 32 niet mogelijk. Die komt dus ooit nog wel. 

Na een snelle start (toch even kijken of er een snel iemand aanwezig was want ik ken ook niet alle snelle Friezen) bleek niemand te volgen. Bij het inslaan van het tweede lange stuk besloot ik maar eens om te kijken waar Karel-Jan was, mijn enige concurrent, maar die was inmiddels al zo ver achter dat het geen gevaar was. Op dat moment had ik de eerste 3 kilometers afgelegd ruim binnen de 10 minuten (~9:50), maar nu kwam het lange tegenwinddeel (en die was harder dan gedacht in het open Drentse landschap...). De 5k passeerde ik dan ook in 16:44. Na nog 2 zware kilometers met schuin wind tegen was het daarna lekker met de wind in de rug richting de finish kachelen. De finishlijn passerend in 33:26 bleek ruimschoots voldoende voor het hoogste plekje. 

Een heerlijk loopje, niet echt diep gegaan, maar "relaxed" naar 33:26 kachelen daags na nog vermoeide benen te hebben. Met de vorm zit het dus wel goed. Nu nog een paar kilometers maken en dan vol gas naar en door Berlijn.

Het parcours van Bovensmilde is prachtig uitgemeten, zeer snel, volledig verhard, dus hij gaat bij mij op het lijstje als potentiële PR loopjes. Jammer dat er weinig concurrentie was, dus volgend jaar meer mensen charteren (Arjan? Wouter? Matthijs? Jos? Freek? Olfert? Adriaan? Ben? Simon? Michel? Jw?).

Henk


Top