Kardingeberg training

Op een mooie zonnige zaterdag vond de eerste officiele gezamelijk team450 training plaats. De locatie was Kardinge. Deze mooie natuurrijke omgeving is de vaste trainingsomgeving van Henk en Jan-Willem. De overige deelnemers, naast de eerder genoemde lopers, waren Simon, Maarten en de speciaal vanuit Amsterdam overgekomen Carsten.

Het voorafgestelde doel van deze training was ten eerste 1 km voluit gaan en ten tweede de Kardingeberg te trotseren. Na een flinke warming-up van een km of drie stonden we aan de start van de 1 km. Carsten offerde zich op om een eerste tijd neer te zetten. Na een voortvarende start bleek de km toch verder dan gedacht en was de finish uitermate zwaar. Simon daarentegen begon met een tempo die niet zou mistaan bij halve marathon lopers en kwam pas op gang toen de finish al was bereikt. Nummer drie was Maarten, in een ver verleden altijd een rappe draver op de voetbalvelden, tijdens deze km liet hij enige vlagen van klasse zien. De hardheid ontbreekt echter nog. In het kielzog van Maarten startte Jan-Willem, die in Maarten een perfecte haas zag. Het begin was prima en halverwege was Maarten bijna achterhaald. Echter ook hier een gebrek aan hardheid waardoor de finish een ware slijtageslag werd. Henk, onze snelste man, begon als laatste. Ook hier een snelle start, echter de afstand tussen Jan-Willem werd pas op het einde verminderd. Dat Henk op deze km de snelste tijd zou neerzetten was te verwachten. Dat Maarten en Jan-Willem lichtgewicht Simon zouden verslaan was verrassend te noemen.

Na een rustige uitloop periode stonden we aan de voet van de gevreesde Kardinge berg. Deze puist in het Groninger landschap moest drie keer getrotseerd worden. Henk, Carsten en Maarten gingen voortvarig van start. Simon en Jan-Willem besloten op de top de uitkijkpost te beklimmen om de anderen te zien zwoegen. Na de eerste ronde was het verrassend te noemen dat Carsten in het kielzog van Henk zat. Maarten volgde op gepaste afstand. Ronde twee liet Henk zijn klasse zien door vol door te stomen. Carsten was ver terug gezakt en zat niet ver voor Maarten. DE laatste ronde. Simon en Jan-Willem waren naar beneden geklommen om nog even een kleine inspanning te verrichten. Henk finishte als eerste, gevolgd door Carsten. Nummer drie was Maarten, die na zijn finish nog een gelletje tot zich nam om extra energie te krijgen. Dit pakte niet al te best uit, binnen enkele minuten lag de inhoud op de grond. Op de teamfoto is ook duidelijk zichtbaar dat Maarten zich niet al te best voelde.

Al met al was het toch een mooie dag, wat perspectief biedt voor de toekomst. Nu is het nog zaak dat de overige 5 leden wat laten zien om tot een goede prestatie te komen in Winschoten.

Jan-Willem


Top