Kooyman Polderloop

Carsten van Maasacker loopt zijn eerste 10 kilometen ooit!

Eindelijk, daar is hij dan, strompelend en mopperend komt hij over de finish. De klok stopt op 46.14. Tevreden is hij allerminst. Van Maasacker:" Het kon nog veel harder, alleen de naweeën van een hielspoor blessure hebben mijn voorbereiding aangetast, gelukkig is de 10 km in Winschoten nog ver. Rekening houdt van Maasacker er momenteel al wel mee, het bier laat hij staan, en neemt verstandig een spa rood tijdens het uitgaan. Mijn vrienden uit Groningen heb ik al een tijdje niet gezien, ze vragen zich soms wel af waar ik uithang, maar goed dat hoeven ze niet altijd te weten."

Van Maasacker begon vrij laat met hardlopen. "Toen ik een nieuwe spijkerbroek had gekocht en een week later de knopen niet meer dicht kreeg wist ik genoeg, ik moet wat gaan doen, inmiddels is van Maasacker prima op gewicht, al mogen er nog steeds een paar kilo's af. Het streefgewicht van 80 kilo moet haalbaar zijn over een tijdje."

Waar de buitenwacht wellicht had verwacht dat van Maasacker er in de kopgroep wel bij zou zitten, wist Carsten al snel dat dit niet mogelijk was. "Ik ben nog niet fit genoeg, maar goed het begin is er."

Minder was Carsten te spreken over de afzegging van Jesper Jansen. Was hij nou geblesseerd of toch nog wat onzeker over zijn vorm, je wil natuurlijk niet door de mand vallen tijdens zo'n eerste tijdsmeting. Jammer, maar we komen hem vast snel tegen

Carsten van Maasacker


Top