Mooi Ruinen Run

Al lang geleden heb ik me ingeschreven voor deze run. Zaterdag had ik een feestje in Hoogeveen tot diep in de nacht dus ik was mooi in de buurt.

Jan-Willem wilde aanvankelijk ook meedoen, maar vond het niet leuk om in de hitte van tegen de 30 graden te lopen. Een snelle tijd zit er toch niet in dus het is zonde om dan af te zien, aldus JW.

De start/finish was op het gezellige brinkje van Ruinen. Het startschot luidde om 14.30 en afzien was het. Ik begon met opzet rustig op 4:30, mijn benen waren erg zwaar en elke stap was pijnlijk. Die waren hartstikke uitgedroogd van de alcohol natuurlijk. Na 2 kilometer liepen we langs een mooi molentje en eindelijk een beetje door het bosrijke gebied. Dat was dan ook wel het hoogtepunt.

Niet veel later stond daar al de eerste waterpost en daar heb ik al mijn tijd genomen. Sponsje erbij. Na 4 kilometer hetzelfde verhaal. En ook in de tweede ronde van 5 kilometer. Het was duidelijk dat er geen goede tijd in zat. In de tweede ronde was ik niet meer vooruit te branden en de meters tikten voor mijn gevoel superlangzaam weg.

Ik kwam uiteindelijk de finish over in 47:55 en de afstand van het parcours klopte. De uitslag stond echt direct na de laatste loper op internet. Nice!

Vorige week baalde ik ontzettend van het skippen van Klazienaveen omdat ik niet fit was. Vandaag was ik ook niet fit, maar toch gelopen. In de hitte. WIN!

Nou vind ik het nooit zo'n ramp om af en toe een wat tragere tijd neer te zetten dus lekker belangrijk. In Appingedam ga ik weer racen voor een tijd onder de 43. Fit aan de start dus en hopen op goede weersomstandigheden. Nog drie weken!

Simon


Top