Nacht van Groningen

Vorig jaar liep ik mijn allereerste 10 km wedstrijd. Voor mij was dat destijds een ontzettend grote afstand en ja dames en heren, dat was deze run. Ik vond het prachtig, liep een goede tijd (44:49) voor een eerste, maar ik had natuurlijk geen referentiekader om deze run echt op waarde te schatten. Maar: wow.

Dit is mijn favoriete loopje. Het is een thuiswedstrijd. Vanuit Westerhaven over de kasseien van het Hooge der Aa langs het Reitdiep, door het Noorderplantsoen en via de Turfsingel weer terug om vals plat naar beneden de ronde af te maken. En dat twee keer. Geweldig publiek aan de kant en je finisht in het donker. Bij de Trompbrug stond een groep meiden met een spandoek, muziek en discoverlichting en daar ga ik echt harder van lopen. Fantastisch.

De organisatie: kledingwagen aanwezig. Medaille na afloop. Resultaten snel op internet. Drinkpost na 2 en 7 km. Zeer mooie feestelijke aankleding bij start/finish.

Maarten Thalen wilde ook meelopen en was al ingeschreven voor de halve marathon zelfs (!), maar raakte woensdag geblesseerd bij zaalvoetbal. Helaas. Jan-Willem moest tot laat werken en schoof pas bij de afterparty aan.

Minpuntje was dat de 5km-wedstrijd iets voor ons begon en wij moesten van start voordat zij finishten. Na 2 km lopen was ik net een beetje uit de meute van de 10km en daar dook de massa van de 5km op.. ik liep de eerste 5 km op een lage hartslag (Z3-Z4).

Met een sterke tweede helft, ik liep natuurlijk een negatieve split, kwam ik toch op een voor mij respectabele 44:00 uit. Ik vermoed dat de loop weer iets tekort was, ik heb 9.9km gemeten.

Al met al is in een groep mensen meelopen ook wel eens lekker. Net een massaevenement. En misschien had ik sneller gekund, maar lekker belangrijk. Ik heb genoten. De komende jaren direct inschrijven wanneer mogelijk.

Simon


Top