Run & Walk for KiKa Hoogeveen / Zuidwolde

Met een halve marathon in de benen,  enigszins brak van een stapavondje en met nog geen 5 uurtjes slaap werd ik vanmorgen niet geheel fit wakker. Jan-Willem had al verzaakt voor de 4 mijl vandaag en ik heb lang getwijfeld.

Ik begon mij op zich wel steeds beter te voelen in de ochtend en ik moest nog 12 kilometer rennen om mijn maandtotaal naar 100 km te brengen. Dat was de drijfveer die mij deed besluiten mee te doen. En dan op een hersteltempootje met nog in totaal 6 kilometers in- en uitloop.

Wat ik toen nog niet goed realiseerde was dat het een graadje of 27 was en beschutting was er niet tijdens de wedstrijd. Maar ja, lekker rustig aan lopen, dan maakt dat ook niet uit.

Ik arriveerde aan de start en er waren ongeveer 30 deelnemers waarvan 3 concurrenten die ik niet kende. Ik begon te hopen dat ik dit misschien wel zou kunnen winnen. Maar ja, ik kan niet goed tegen de warmte en mijn voorbereiding kan haast niet slechter. Ik bedacht mij bovendien dat ik nog helemaal niets gegeten had dus ik moest het doen met het kebabje van vannacht. Ik wilde er ongeveer een half uur over doen, maar als je mee kunt doen met de snelsten daar is het moeilijk om je in te houden.

Het startschot klonk. Ik kon mijn snelheid niet goed in de gaten houden want bij de start stond mijn horloge al op 2,4k van het inlopen. Dus maar op gevoel! Er ontstond al snel een kopgroepje van 2 mannen en 2 vrouwen waarbij ik aanhaakte. Na 500 meter werd duidelijk dat de vrouwen wat te snel van start waren gegaan, na 2000 meter haakte een man af en rukte ik op naar plek 2. Het gat met de koploper was inmiddels al ongeveer 100 meter, maar ik moet het doorgaans hebben van mijn slot dus liet ik hem lopen.

De eerste helft liepen we van Hoogeveen naar Zuidwolde met wind tegen. Daarna keerden we om, om hetzelfde stuk terug te lopen. Net nadat ik gedraaid had, zag ik een nieuw gezicht dat nu 3e liep en een veel hoger tempo had dan ik. Terwijl ik constant liep! Hij haalde mij al snel in en ik kon het niet meer bijbenen.

Met de wind mee was vervelender dan met wind tegen. Je had de frisheid van de wind niet, de zon had vrij spel. In de 5e kilometer verloor ik daarom 10 seconden ten opzichte van de andere kilometers. Wat ook niet meehielp was dat in de verste verte geen nummer 4 was te vinden.

Ik eindigde 3e in 28:13. De nummer 1 liep 26:42, iets boven mijn PR. Maar in dit weer had ik ook met een goede voorbereiding niet veel sneller gelopen.

Ik ontving een bloemetje en een waardebon voor de Runnersworld. Ook kreeg iedereen een medaille, altijd leuk natuurlijk. En voor het goede doel kocht ik een Kikabeer.

Met een bloemetje in mijn rechterhand, een beertje en een waardebon in mijn linkerhand en met de medaille om de nek rende ik nog 3 km naar huis. Het resultaat: 5 toeterende auto's en - hier ging het om - ik heb alvast 100 km gelopen in juli. Mooi man.

Simon


Top