Saucony Egmond Halve Marathon - S

Rennen over het strand, door de duinen, heuveltje op, heuveltje af: ik had dit parcours zwaar onderschat. Maar voor een toptijd ging ik niet en ik heb genoten. De beelden staan mij nog helder op het netvlies.

Ik startte een kwartier later dan gepland en het was ontzettend druk. Aanvankelijk had ik daar niet zoveel last van, want het strand was breed genoeg. Snelheid kon ik niet echt maken, mijn tempo's lagen lager dan ik dacht. Dat was niet zo erg, ik maakte een filmpje, keek over de zee uit en ontweek de zeesterren die massaal aangespoeld lagen op de hardloopstrook.

Na ruim 7 kilometer lieten we het strand achter ons en verwachtte ik een verder verhard parcours. Niks bleek minder waar en nu kreeg ik last van de drukte. Dwars door de duinen was het pad smal en inhalen ging over schuine stukken die onregelmatig begroeid zijn. Het tempo ging verder omlaag.

Pas na een kilometer of 12 werd het dan eindelijk verhard. Ik bleef slalommen, maar ik kon nu mooi gas geven. Ik zag een mensenmassa lopen in een stuk bos dat naast de duinen lag. Voor een mooie tijd loop je maar een lokale loop met weinig deelnemers, bedacht ik mij. Dit was genieten. En blij was ik ook dat ik in de korte broek liep met t-shirt, want het was totaal niet koud.

Ik zat nog vol energie en mijn laatste kilometers waren allen bijna een minuut sneller dan de eerste kilometers. Ik eindigde in 1:42:26 en dat is een tijd die ik al een aantal keren heb gelopen op dagen dat het niet zo lekker ging. Dit parcours was zwaar, maar mooi. Deze is zeker voor herhaling vatbaar! Egmond kunnen we weer afstrepen.

Simon


Top