Steeds Beter Run Eelde

In Eelde is jaarlijks de Corso Run die nu onder de naam Steeds Beter Run door het leven gaat. Het parcours was verhard en niet helemaal 5 kilometer.

Tot dit jaar. De race is verplaatst richting bosrijk gebied en de start/finish is op het werkelijk prachtige landgoed van de nieuwe kliniek van VNN, Vossenloo. Het parcours van 5 kilometer is goed gemeten en gaat over asfalt, gravel, bospaden en smalle grasstroken inclusief grote gaten. Een halfzware crossloop kun je wel zeggen.

Jan-Willem en ik gingen voor de dubbele ronde, 10 km, maar waren er al ruim op tijd voor de 5 km die een uur eerder startte. Daar deed mijn vader namelijk aan mee (eindigde in 25:30 en was #7/30).

Dat het warm was en hard waaide, deed mij al vermoeden dat dit geen toptijd zou worden vandaag. De eerste 2 kilometer ging desondanks wel lekker. JW en ik liepen nog samen.

Maar toen. We draaiden het poreuze zompige gras op en we moesten de gaten ontwijken, de harde tegenwind trotseren en als klap op de vuurpijl kwam een hoosbui op onze hoofdjes terecht waarvoor code rood niet had misstaan.

Alle plannen op een goed resultaat konden overboord en ik mikte net als jw op een tijd van 47-48 minuten.

Gelukkig konden we in de tweede ronde weer snelheid maken op de eerste twee kilometers en dat lukte mij ook. Ik liep naar een tijd van 45:29 en vanwege de omstandigheden was dit uiteindelijk een prima tijd om tevreden mee te zijn!

Plus een medaille! Hoppa!

Volgende week in Bovensmilde wil ik voor een PR. Ik heb steeds minder last van benauwdheid, hoewel de regen van de laatste weken daar misschien ook wel een positieve rol in heeft. Ik duim dus voor een beetje regen volgende week.


Top