Science Park RTV Utrecht 10KM

5 maanden geleden hebben Henk en ik een weddenschap gesloten opdat ik wel of niet binnen een half jaar onder de 36 minuten zou lopen op 10km. Het zou vandaag daarom er op of er ook onder moeten worden, want in april ben ik de hele maand op vakantie. Echter was er maar weinig twijfel of ik dat zou gaan lopen, en dat helaas in het nadeel van mij.

Goed, weddenschap of niet een PR lopen blijft altijd mooi, dus dat werd het doel. Zeker aangezien de laatste 'PR' in Groningen geen officiële 10k was. Het is een beetje alsof je met 5-3 verliest, maar wel 3 keer scoort. Lekker, maar toch beter als je ook de 3 punten meeneemt, niet waar?

De voorbereiding was echter weer eens niet van harte. 2 minuten na de deadline kon ik van geluk spreken dat ik nog een ticket wist te bemachtigen, aldus de kassière.
Carsten liep ook mee, maar die liep de halve marathon en ze hebben de wedstrijden zo achter elkaar gepland dat ik die niet zal zien... Naja, bij de run, uiteraard wel later in de stad.

Goed, op naar de start. Het deelnemersveld is niet zo groot en ze hebben startvakken, heerlijk. Ik kom dan ook zeer goed in de wedstrijd. Het hele parcours blijkt op brede asfalt wegen te zijn, dus ook dat loopt lekker. Wel staat er een staffe wind, maar om dat de organisatie kwaad te nemen is ook zo wat. Helaas kom ik er na een kilometer of 3 achter dat er niemand op mijn tempo loopt, dus dat wordt bikkelen, kop d'r voor, doorzetten op de stukken tegen de wind.

Wel staat er veel publiek langs de weg en dat valt niet te verwachten, want grote stukken zijn over de vlakte waar maar een enkele boerderij staat. Alsof iedereen toevallig daar op visite was. Goed motiverend en hou daarom het tempo vast. Loop dan ook een zeer degelijke race, een Nokia 3310 zou er nog jaloers op worden. Uiteindelijk ook een mooie tijd en een PR (37:43).

Weddenschap met Henk... Die wordt lastig.

Niettemin een mooie run. Hopelijk lopen Maarten Thalen en Simon Teeninga komend jaar ook mee.

Michel


Top