Vrieling Varia Run

Enige tijd geleden werd ik door de broer van Maarten Thalen getipt voor deze wedstrijd in Dedemsvaart, niet zo gek ver weg van Hoogeveen. Aangezien het dezelfde organisatie betrof als die van de zeer mooie City Run te Hardenberg kon ik deze niet laten lopen. Ik schreef me in voor de 10 kilometer.

Het is altijd balen als een wedstrijd te lang of te kort is, want ik probeer toch meestal wel een goede tijd neer te zetten. Daarom zoek ik naar een parcours dat nagemeten is, gecertificeerd is. Ik moest hardop lachen toen ik het volgende bericht na mijn inschrijving las op de website:

"Het parcours is officieel ingemeten door de AtletiekUnie. De 5 en 10KM van de Varia Run hebben een officieel certificaat voor de afstanden.

De exacte afstanden zijn 5055,04 m en 10110,07 m."

Haha. Nou ja, gelukkig vermeldden ze het van te voren. Dan maar niet voor een PR maar gewoon lekker lopen! Onder de 44 was mijn doel. Het parcours is een rondje van 2,5 km.

Om half 6, een half uur voor de start, heb ik mijn nummer en chip opgehaald en wilde ik gaan warmlopen. De winkelstraat waarop de start/finish lag was aangekleed met slingers, lampen, podia, er was muziek, de terrassen zaten vol: feestweek Dedemsvaart! Het was droog, redelijk warm en erg rustig wat hardlopers betreft. Dat terwijl ik had gehoord dat er wel een paar honderd deelnemers waren; vreeeeemd!

Toch nog even navragen. De wedstrijd is om 8 uur. Shiiit! Dan kan ik ook nog wel even op en neer naar mijn ouders' huis (20 minuten met de auto). Dus dat deed ik.

Om half 8 was ik er weer en het was inderdaad een stuk drukker. In de tussentijd was het flink gaan regenen, en dan loop ik altijd op mijn best. Ik heb 1 rondje ingelopen en ik hield mijzelf voor tijdens de run niet op mijn horloge te kijken.

Het eerste rondje kwam ik door in 11:08. Het tweede rondje in 21:58. Het derde rondje in 32:48. Zo gaat het goed! Het parcours bestond uit veel bochten, maar er waren gelukkig veel jongens die ongeveer mijn tijd liepen. In de laatste ronde haalde ik de snelste vrouw in en ik eindigde in 43:40 ongeveer.

Als het parcours 10000 m was geweest had ik zelfs mijn PR gelopen (42:32). Het ging dus heerlijk en dit smaakt weer naar meer. Als de lucht niet te droog is in september probeer ik sub 42 te lopen in Winschoten.

Mooie run, toporganisatie! En een medaille!

Simon


Top