Zevenheuvelenloop

20 November, de geboortedag van Robert F. Kennedy. De broer van, je weet wel, die andere Kennedy. Ken ie die? Juist. Waarschijnlijk is het je ontgaan, maar dat valt je niet te verwijten. Er stond namelijk iets veel belangrijkers te gebeuren die dag. Je raadt het al, de zeven heuvelenloop vond plaats. Dit jaar waren de weergoden ons iets minder goed gezind en al snel werd de versie dit jaar gedoemd als "Hel van '16". Henk Kramer, Jan-Willem Maat, Simon Teeninga, Maarten Thalen en ondergetekende gaven niettemin acte de presence. 

Een hel zoals die van' 63 zou het niet worden, maargoed het vroor dan ook niet 18 graden. De wind was er wel en dat speelde behoorlijk parten in de eerste 5 kilometer, daar die ook nog eens heuvel op zijn. Er waren dan ook veel blije gezichten te zien toen we eenmaal de eerste hoek om gingen en de wind langzaam maar zeker in de rug begon te komen. Naast blije gezichten waren er ook gezichten die meer op die van Frankenstein of Magere Hein leken. Proestend gaven zij te kennen dat ze iets teveel gegeven hadden in de eerste 5 kilometers. Wandelaars waren ook geen uitzondering. 

Vanaf halverwege begon het mooiste deel van de run, over het pronkstuk van de race, de zevenheuvelenweg. Flink gas geven heuvel af en je het snot achter de ogen lopen als je de heuvel weer op gaat. Mooi werk. De meesten zijn vrij korte heuvels, op de heuvel rond het 11km-punt na. Nog even een kuitenbijter voordat je de laatste 4km in gaat, smeerlappen zijn het :) 

Het laatste deel is heuvel af, dus volle bak gas geven. Maar ook dan kun je op de laatste kilometer nog lelijk kapot gaan (weet ik uit zeer betrouwbare bron). 

Uiteindelijk toch binnen het uur de run afgerond en dat is wederom een PR. Die kans was overigens 100%, aangezien het mijn eerste 15km was. Niettemin kan ik terug kijken op een mooie race, met een mooie tijd. Was perfect georganiseerd en na afloop is Nijmegen ook een leuke stad om nog even te blijven!

Michel


Top