Zomeravondcup Utrecht

De zomeravondcup was voor mij de eerste 10km van het jaar. De 2de in mijn leven zelfs (hoewel ik al wel 2 keer de Dam tot Damloop en een keer de halve marathon gelopen heb). Ik wou mee doen met de zomeravond cup, omdat ik de Run van Gieten vanwege blessure helaas moest afzeggen. Maarten Thalen kon toen gelukkig mijn plek overnemen.

De wedstrijd blijkt om 19:30u te beginnen, niet goed gekeken, dus ik was er een half uur te vroeg. Dat wordt tijd verdrijven. Helaas deden er geen andere team450’ers mee, zo kon Jesper Jansen niet omdat hij moest voetballen en voor Maarten Thalen was het te ver weg. Wel kom ik een collega tegen, leuk zou je zeggen! En dat is het op kantoor zeker! Maar nu blijkt hij alles zeer serieus aan te pakken, not my cup of tea. Dan maar ff een bak koffie halen... Dit wordt me sterk afgeraden door hem en een vriend van hem, dan krijg je last krijgen van je darmen hoor ik ze zeggen. Na afloop blijkt diezelfde vriend na 5km te zijn gestopt. Met, jaja, darmproblemen. Had nou maar koffie gedronken!

Tijd voor de start. Ondanks dat ik er zo vroeg was, kom ik om 19:28u bij de start aan. Achteraan starten dus. Desondanks blijk ik na 2 minuten op een pace van 3:57 te zitten. Ik moet zeggen dat de benen goed voelen en dat ik nog niet precies weet wat mijn tempo is, maar dit moet wel echt te snel zijn. Ik probeer wat langzamer te lopen, maar in zo’n groep lopend lukt het niet echt. Na 3km steek in mijn zij, wel een pace van 4:08, maar nu al steek? Ik ga wat rustiger lopen en herpak me gelukkig vanaf 7km weer. Nog steeds 4:15. Vanaf dan is het niet ver meer en besluit nog maar wat gas bij te geven. De laatste 500 meter nog een sprint en ik zie een bruto tijd van net boven de 42 op het bord (!)

Later blijkt dat ik met 41:55 meer dan 4 minuten van mijn tijd in Winschoten afgelopen heb. Dus zeer tevreden!

Ook de organistatie was top. De tijden stonden snel op internet, er was een waterpost onderweg, na afloop kreeg je drinken en een appel en ze hadden een mooie route uitgezet met overal mensen om de afslagen aan te geven. Waarschijnlijk tot volgend jaar, hopelijk kan Maarten Thalen dan ook!

Michel


Top